Как да видите кой е във вашия компютър - Форум
Black-Zone Събота
22.07.2017
01:37:52
На пазара мъж продава комар в бурканче. На него има залепен етикет: "Заместител на мъже – само 25 лв." Една заинтересувана клиентка пита: - А как се използва? - В къщи се разсъбличаш,лягаш на леглото и го пускаш от буркана. Ако нещо не е наред – позвъни ми – ето телефонния ми номер. Вечерта жената звъни: - Прибрах се, съблякох се, легнах,отворих буркана, но той стои вътре и не се движи… - Стой така. Идвам веднага! Дошъл мъжът на мястото, разсъблякъл се и казал на комара: - Гледай, глупак! За последен път показвам
Добре дошли Гост | RSS Главна | Как да видите кой е във вашия компютър - Форум | Регистрация | Вход
 • BGtop . Гласувайте за моя сайт в БГ чарт . Гласувай за мен в BGTop100.com


  [ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
  Страница 1 от 212»
  Модератор на форума: evlogi4 
  Форум » Test category » Софтуер » Как да видите кой е във вашия компютър
  Как да видите кой е във вашия компютър
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 12:52:24 | Съобщение # 1
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Щракнете с десен бутон на мишката върху My Computer и изберете Manage. После изберете Shared Folders и от панела вдясно имате три възможности: Shares (показва всички споделени от вас папки), Sessions (показва кой потребител се е вързал към вас и колко файла е отворил), Open Files (показва ви всички отворени файлове от други потребители и съответния потребител.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 12:53:13 | Съобщение # 2
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Как да сменим буквата на дадено устройство (без С: )

  Щракнете с десен бутон на мишката върху My Computer и изберете Manage. После иберете Disk Management и в долната част на десния панел щракнете с десен бутон върху устройството, чиято буква искате да смените. От контекстното меню изберете Change Drive Letter and Paths и в новопоявилия се прозоцер изберете Change... и в новия прозорец ще имате падащо меню с възможности за смяна на буквата на устройството. Оттук нататък натискайте само ОК, след като изберете желаната буква.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 12:54:07 | Съобщение # 3
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Коригиране на увисването на системата при стартиране

  Ако системата ви увисва за 2 или три минути при стартиране, като при това нямате достъп до Старб бутона или елементите върху таскбара, това най-вероятно се дължи на определена услуга (service), наречена Background Intelligent Transfer, която се изпълнява във фонов режим. За да оправите проблема направете следното: натисенте бутона Старт, след това изберете Run... и в новопоявилия се прозорец напишете msconfig и чукнете OK. После изберете Services и там намерете услугата Background Intelligent Transfer, махнете отметката пред нея и натиснете ОК и рестартирайте.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 12:55:36 | Съобщение # 4
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Премахване на логото при стартиране на Уиндоус.

  Това ще ускори зареждането на вашата система, така че ако нямате проблеми след това го оставете. Начина е следния (ако сте с ХР): натисенте бутона Старт, след това изберете Run... и в новопоявилия се прозорец напишете msconfig и чукнете OK. После изберете BOOT.INI и сложете отметка пред функцията /NOGUIBOOT, натиснете ОК и рестартирайте. Можете да се върнете към предишното състояние като просто махнете отметката по същия начин.
  Ако сте с Windows 98, ето начина: на първо време сменете атрибутите на msdos.sys файла (намира се в главната директория), така че да не бъде повече "Read only". След това го отворете с обикновен текстов редактор (Notepad). След това потърсете във файла следния текст 'Logo=0', а ако няма го създайте. Ако стойността след Logo= е 1, я заменете с 0 и това ще премахне логото на Windows 98. Запишете msdos.sys файла и върнете атрибутите му за "Read only".
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 12:57:29 | Съобщение # 5
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Премахването на индексирането на файловете, за да ускорите ХР

  Уиндоус ХР пази база с данни за всички файлове на вашия твърд диск, която използва за ускоряване на търсенето на файл. Проблема в случая е, че компютъра ви трябва да индексира всички файлове, което съответно го забавя при отваряне и затваряне на файлове и други операции. Ако не търсите много файлове по компютъра си, можете да изключите индексирането по следния начин: Отворете My Computer и щракнете с десен бутон върху устройството, за което искате да изберете индексирането. В новопоявилия се прозорец махнете отметката пред Allow Indexing Service to index this disk for fast searching и след това натиснете ОК, а после отворилия се прозорец изберете втория радио-бутон (Apply changes to C:\ (D:\, E:\...), subfolders and files). И натиснете ОК, като след това изчакайте да свърши премахването на индексирането и отново натиснете ОК. Нататък ще забележите лека промяна в производителността на компютъра ви.

  Ето още полезни съвети. Ако искате да добавите нещо просто пишете тук.
  ]


  Съобщение редактирано от robocob - Неделя, 01.04.2012, 12:58:41
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 12:59:56 | Съобщение # 6
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Изчистете Prefetch папката, за да подобрите производителността на системата си

  Това е уникална техника за WinXP. Знаем, че е необходимо периодично да се почистват регистрите и временните файлове за операционните системи Win9X/ME/2000. Prefetch е нова и много полезна техника в Windows XP. Обаче след известно ползване на XP , директорията prefetch може да се напълни с много безполезни и излишни линкове, в Prefetch каталога, което може да забави значително вашия компютър.

  За да почистите тези файлове, отворете C(системния дял):/windows/prefetch и изтрийте всички файлове. След това рестартирайте. Препоръчително е да правите това всеки месец.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:01:30 | Съобщение # 7
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Повишаване на производителността чрез My Computer

  Чукнете с десен бутон върху My Computer -> Properties -> Advanced -> чукнете Settings в полето Performance.
  Махнете отметките пред следните полета:

  Fade or slide menus into view
  Fade or slide ToolTips into view
  Fade out menu items after clicking
  Show Shadows under menus
  Slide open combo boxes
  Slide taskbar buttons
  Use a background image for each folder type
  Use common tasks in folders
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:03:40 | Съобщение # 8
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Ако CD-то ви работи много бавно (настройване на DMA режима за всички устройства)

  Случва се така, че често CD-то ви работи адски бавно и забавя цялата ви система. На всичкото отгоре процесора е на 100% и не можете да направите почти нищо. Една от възможните причини за това, че че Windows XP не винаги успява да нагласи DMA режима за всички устройства успешно и понякога последните работят в режим PIO, който е изключително бавен и остарял. Всички нови оптични устройства поддържат DMA режима, но често Windows ги оставя в режим PIO под подразбиране. Ето начина да се коригира това:

  Чукнете с десен бутон върху My Computer -> Manage. В новопоявилия се прозорец изберете Device Manager и в десния прозорец чукнете два пъти върху IDE ATA/ATAPI Controllers, така че да се отворят подкатегориите. Чукнете два пъти върху Primary IDE Channel и след това отидете върху Advanced Settings. В полетата Transfer mode задайте DMA if available. Ако стойността е била PIO Only най-вероятно в това е бил вашият проблем. Повторете същите стъпки и за втория IDE канал (Secondary IDE Channel) в предходния прозорец. Сега остава само да рестартирате.

  Auto Login

  Чукнете върху бутона Start, натиснете Run... (може директно да натиснете клавишите Win+ R) и напишете control userpasswords2.

  В Users махнете отметката пред Users must enter....
  Ще ви се появи диалогов прозорец, който ще ви позволи да въведете потребителско име и парола, които да бъдат изпълнявани автоматично.

  Win XP не иска да се изключи напълно

  Чукнете бутона Start -> Settings -> Control Panel -> Power Options -> APM. В новопоявилия се прозорец сложете отметката пред Enable Advanced Power Management support. Изключете вашия компютър. Би трябвало процеса по изключването да е успешен.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:05:17 | Съобщение # 9
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Премахване на докладването за грешки

  Чукнете с десен бутон върху My Computer -> Properties -> Advanced -> чукнете върху бутона Error Reporting. Изберете Disable error reporting и сте готови. От същия прозорец може да настроите докладването за грешки (за кои програми да се появява и т.н.)

  Показването на опцията Hibernate когато изключвате компютъра си от Shut Down...

  Когато ви се появи диалоговия прозорец Shut Down Windows просто натиснете клавиша Shift и опцията StandBy ще се замени с Hybernate. Другият начин е просто в същия диалогов прозорец да натиснете H

  Връщане към предишната версия на даден драйвер за някое устройство

  Сигурно често ви се е случвало да инсталирате нов драйвер за някое устройство и след това всичко да се скапе. Вместо да преинсталирате наново устройството и да сменяте драйверите му, можете да направите следното:

  Чукнете с десен бутон върху My Computer -> Manage. В новопоявилия се прозорец изберете Device Manager и в десния прозорец чукнете два пъти върху типа и след това модела на устройството, за което искате да върнете предишните драйвери. В новопоявилия се прозорец изберете таба Driver и там чукнете върху бутона Roll Back Driver. Ще ви се появи нов прозорец с инструкции, които трябва да следвате. За да направите горните процедури трябва или да се Administrator или да сте в групата Administrators (по подразбиране за домашни потребители)

  Създаване на shortcut за ShutDown

  Чукнете с десен бутон върху вашия десктоп и изберете New -> Shortcut. Ще ви се появи прозорец, където в полето под Type the location of the item напишете SHUTDOWN -s -t 01 параметъра -s е за изключване и можете да го замените с -r за рестартиране, параметъра -t 01 задава време, след което ще се изключи/рестартира компютъра, като можете да замените 01 с броя на секунди, след които искате да се изпълни операцията, но числото винаги трябва да е с две цифри (ако е по-малко от 10 сложете 0 отпред). След като напишете командата, натиснете Next и в новопоявилия се прозорец задайте име на shortcut-а. След това натиснете Finish. Сега вече можете да зададете клавишна комбинация, с която да се изпълнява този shortcut или просто да го оставите на десктопа си и да го чукнете два пъти с мишката.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:06:28 | Съобщение # 10
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Как да заключим бързо компютъра си

  Натиснете едновременно клавишите Win+L. Ще бъдете отведени към екрана за начално включване на потребителите.
  Можете също така да създадете shortcut, който изпълнява същата функция. Чукнете с десен бутон върху вашия десктоп и изберете New -> Shortcut. Ще ви се появи прозорец, където в полето под Type the location of the item напишете c:\windows\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation. След като напишете командата, натиснете Next и в новопоявилия се прозорец задайте име на shortcut-а. След това натиснете Finish. Сега вече можете да зададете клавишна комбинация, с която да се изпълнява този shortcut или просто да го оставите на десктопа си и да го чукнете два пъти с мишката.

  Клавиатура с мишка

  Една интересна опция, която понякога може да ви бъде полезна. Чукнете върху бутона Start -> Programs -> Accessories -> Accessibility -> OnScreen Keyboard
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:09:48 | Съобщение # 11
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Някои полезни клавишни комбинации

  Ctrl+Esc показва Start менюто
  Win клавиша върши същата операция, ето малко комбинации с него:
  Win+D - показва десктопа
  Win+E - стартира Windows Explorer
  Win+F - търсене на файлове
  Win+Ctrl+F - търсене на компютри
  Win+F1 - стартира Help and Support Center
  Win+R - стартира Run
  Win+Pause/Break - стартира System Properties
  Win+M - минимизира всички прозорци
  Win+Shift+M - отменя минимизирането на всички прозорци
  Win+L - заключва компютъра
  Win+U - стартира Utility Manager
  Още няколко комбинации
  Ctrl+Shift+Esc - стартира Task Manager
  Shift+F10 - симулира десен бутон на мишката
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:12:17 | Съобщение # 12
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Влизане в администраторския акаунт от началния прозорец на зареждане на Windows

  Ако сте си инсталирали току що Windows или не сте променяли нищо, Welcome Screen-а на Windows е включен по подразбиране. От него обаче не можете да влезете в администраторския акаунт. Един от начините да направите това е да натиснете два пъти клавишите Ctrl+Alt+Del и вече можете да влезете в администраторския акаунт.

  Премахване на Shut Down бутона от началния прозорец на зареждане на Windows (Welcome Screen)

  Интересна опция, която може да ви е полезна.
  Чукнете бутона Start -> Settings -> Control Panel -> Administrative Tools -> Local Security Policy.
  В лявата част на новопоявилия се прозорец разширете Security Settings, после разширете Local Policies и изберете Security Options. В дясната част чукнете два пъти върху Shutdown: Allow system to be shut down without having to log on policy и изберете Disabled. Остава само да натиснете "ОК".
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:16:27 | Съобщение # 13
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Как можете временно да си присвоите администраторски права

  Много програми изискват да имате администраторски права, за да можете да ги инсталирате. Най-лесния начин да си присвоите временно такива права, при положение че сте се логнали като нормален потребител е следния: Задръжте натиснат клавиша Shift и чукнете с десен бутон върху инсталационния файл. От появилото се контекстно меню изберете Run as... В новопоявилия се прозорец напишете администраторското име и парола. Тази операция работи също и за програми от Start менюто.

  Случвало ми се е понякога да си пусна монитора на по-голяма честота, отколкото поддържа и след това да не мога да върна старото състояние и съответно да не виждам нищо, освен един черен екран. Имам в предвид случаите когато вместо бутона Aply натисна ОК и не ми се появява онзи прозорец който ме пита дали искам да запазя промените така или след 15 секунди ще ми възстанови оригиналните настройки. Та в такава ситуация варианта е да се рестартира компютъра, да се влезе под Safe Mode и да се оправи така монитора. Да, ама има по-лесен начин.
  1. натиснете няколко пъти клавиша Esc (това ще затвори всички прозорци, които не могат да се минимизират - да, има такива прозорци)
  2. натиснете клавишната комбинация Win+M, която ще минимизира всички прозорци (Win+D върши същата работа)
  3. преместете мишката така, че да отидете в някой от горните два ъгъла на монитора (лесно е, просто движете нагоре и надясно/наляво известно време). Така като чукнете с десен бутон, ще се сигурни, че не сте върху някоя икона.
  4. натиснете десния бутон на мишката
  5. натиснете буквата R
  6. натиснете клавишите Ctrl+Shift+Tab
  7. натиснете клавишите Alt+v (може да натиснете 6 пъти клавиша Tab, ако сте в режим на писане на кирилица)
  8. натиснете клавишите Ctrl+Tab 2 пъти
  9. натиснете клавиша Tab 2 пъти
  10. натиснете поне два пъти стрелката нагоре
  11. натиснете клавиша Enter (може да натиснете два пъти клавиша Tab и след това Enter)

  Клавишни комбинации, които водят до желания резултат - намаляването на херците на дисплея.

  Другия вариант е просто да намалите разделителната способност, като последователността е същата до стъпка 6, а при стъпка 7 натиснете два пъти клавиша Tab, после стрелката наляво няколко пъти и след това клавиша Enter (може да натиснете клавиша Tab 5 пъти и след това Enter).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:19:10 | Съобщение # 14
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Някои клавишни комбинации за Windows XP

  Общи клавишни комбинации:

  CTRL+C - Копиране на избрания елемент
  CTRL+X - Изрязване на избрания елемент
  CTRL+V - Поставяне
  CTRL+Z - Отмяна
  DELETE - Изтриване на избрания елемент
  SHIFT+DELETE - Изтриване на избрания елемент завинаги, без поставяне на елемента в "Кошчето"
  CTRL едновременно с плъзгане на елемент - Копиране на избрания елемент
  CTRL+ SHIFT едновременно с плъзгане на елемент - Създаване на пряк път към избрания елемент
  F2 - Преименуване на избрания елемент (това редовно го ползвам!)
  CTRL+СТРЕЛКА НАДЯСНО - Преместване на точката на вмъкване в началото на следващата дума
  CTRL+СТРЕЛКА НАЛЯВО - Преместване на точката на вмъкване в началото на предишната дума
  CTRL+СТРЕЛКА НАДОЛУ - Преместване на точката на вмъкване в началото на следващия абзац
  CTRL+СТРЕЛКА НАГОРЕ - Преместване на точката на вмъкване в началото на предишния абзац
  CTRL+SHIFT с всеки от клавишите със стрелки - Осветяване на блок от текст
  SHIFT с всеки от клавишите със стрелки - Избиране на повече от един елемент в прозорец или на работния плот или избиране на текст в рамките на документ
  CTRL+A - Избиране на всичко
  F3 - Търсене на файл или папка
  ALT+ENTER - Показване на свойства за избрания елемент
  ALT+F4 - Затваряне на активния елемент или активната програма
  ALT+ИНТЕРВАЛ - Отваряне на контекстното меню за активния прозорец
  CTRL+F4 - Затваряне на активния документ в програми, които ви позволяват да имате едновременно отворени повече от един документ
  CTRL+ALT+DEL - Отваряне на диалоговия прозорец на Диспечера на задачите в Windows XP Professional, когато сте в работна група. Отваряне на диалоговите прозорци Влизане в Windows, Защита на Windows или Отключване на компютъра в Windows XP Professional, когато компютърът ви е свързан към мрежов домейн
  ALT+TAB - Превключване между отворени елементи
  ALT+ESC - Циклично преминаване през елементите в реда, в който са отворени
  F6 - Циклично преминаване през екранните елементи в прозорец или на работния плот
  F4 - Показване на лентата на адресите в "Моят компютър" или Windows Explorer
  SHIFT+F10 - Показване на контекстното меню за избрания елемент
  CTRL+ESC - Показване на менюто Старт
  ALT+подчертаната буква в име на меню - Показване на съответното меню
  Подчертаната буква в име на команда в отворено меню - Изпълнение на съответната команда
  F10 - Активиране на лентата на менютата в активната програма
  СТРЕЛКА НАДЯСНО - Отваряне на следващото меню вдясно или отваряне на подменю
  СТРЕЛКА НАЛЯВО - Отваряне на следващото меню вляво или затваряне на подменю
  F5 - Обновяване на активния прозорец
  НАЗАД - Показване на папката едно ниво нагоре в "Моят компютър" или Windows Explorer
  ESC - Отменяне на текущата задача
  SHIFT, когато поставяте компактдиск в CD-ROM устройството - Недопускане на автоматично изпълнение на компактдиска
  ***
  Клавишни комбинации за диалогови прозорци:

  CTRL+TAB - Преминаване напред по разделите
  CTRL+SHIFT+TAB - Преминаване назад по разделите
  TAB - Преминаване напред по опциите
  SHIFT+TAB - Преминаване назад по опциите
  ALT+подчертана буква - Изпълнение на съответната команда или избор на съответната опция
  ENTER - Изпълнение на командата за активната опция или бутон
  ИНТЕРВАЛ - Поставяне или премахване на отметка в квадратчето, ако активната опция е квадратче
  F1 - Показване на "Помощ"
  F4 - Показване на елементите в активния списък
  НАЗАД - Отваряне на папка едно ниво нагоре, ако е избрана папка в диалоговия прозорец Запиши като или Отвори
   
  ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 13:21:13 | Съобщение # 15
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Как да задам на Internet Explorer да помни потребителските имена и паролите, с които влизам в различни сайтове

  Стартирате Internet Explorer и отивате върху Tools -> Internet Options -> таба Content -> бутона AutoComplete... и след като го чукнете в новопоявилия се прозорец сложете отметката пред User names and passwords on forms. По този начин след като веднъж напишете потребителско име и парола за даден сайт (например поща), то ще се запамети автоматично в база данни и при следващо влизане в този сайт ако напишете само първата буква на потребителското ви име ще се отвори допълнително прозорце, от което можете да си изберете пълното потребителско име и след това автоматично ще бъде въведена паролата ви. Ако искате всеки път да бъдете питани дали Internet Explorer да запаметява потребителското име и паролата ви за даден сайт, просто поставете отметка пред Prompt me to save passwords.
  Не ви препоръчвам обаче да използвате тази опция, защото така при евентуално проникване във вашия компютър, някой може да получи достъп до всичките ви пароли, които са запаметени за определени сайтове.

  Други опции, които можете да настроите в гореспоменатия прозорец са за автоматичното изписване на уеб адреси и полета във форми. Това става чрез поставянето на отметки пред следните опции:

  - Web addresses - когато пишете някой уеб адрес, ако вече сте го въвеждали преди това, под полето, в което пишете, ще ви се изведе списък със всички адреси, започващи с буквите или цифрите, които сте написали досега.
  - Forms - подобно на горната опция, само че това важи за онлайн форми, които попълвате. Между другото тази опция е свързана с гореописаната опция по запаметяване на потребителските пароли. Иначе е много полезна когато попълвате множество форми (например регистрация за поща, форум или някой сайт).
   
  Форум » Test category » Софтуер » Как да видите кой е във вашия компютър
  Страница 1 от 212»
  Търси:

  Нито един от торентите не се хоства на сървъра на сайта. Сайтът http://black-zone.ovo.bg/ само предлага връзки към други сайтове и не носи отговорност за неуредени авторски права.

  Copyright MyCorp © 2017 Хостнат от