Водопад "Черното пръскало", Средна Стара планина - Форум
Black-Zone Петък
28.07.2017
03:48:47
На пазара мъж продава комар в бурканче. На него има залепен етикет: "Заместител на мъже – само 25 лв." Една заинтересувана клиентка пита: - А как се използва? - В къщи се разсъбличаш,лягаш на леглото и го пускаш от буркана. Ако нещо не е наред – позвъни ми – ето телефонния ми номер. Вечерта жената звъни: - Прибрах се, съблякох се, легнах,отворих буркана, но той стои вътре и не се движи… - Стой така. Идвам веднага! Дошъл мъжът на мястото, разсъблякъл се и казал на комара: - Гледай, глупак! За последен път показвам
Добре дошли Гост | RSS Главна | Водопад "Черното пръскало", Средна Стара планина - Форум | Регистрация | Вход
 • BGtop . Гласувайте за моя сайт в БГ чарт . Гласувай за мен в BGTop100.com


  [ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
  Страница 1 от 11
  Модератор на форума: robocob 
  Форум » Test category » Любопитно и полезно » Водопад "Черното пръскало", Средна Стара планина ("Пръскалото на малкия башит")
  Водопад "Черното пръскало", Средна Стара планина
  ангелинкаДата: Събота, 31.03.2012, 22:29:48 | Съобщение # 1
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Водопад "Черното пръскало"

  "Пръскалото на малкия башит" или "Черното пръскало" е малко известен водопад в централна Стара планина. Намира се между х. Хубавец и х. Балкански рози на пътеката от Карлово за х. Васил Левски на малък десен приток на Стара река ( посока Карлово - х.Левски ). Събира водите си от масива Равнец и е сравнително пълноводен през цялата година. Няма конкретни данни за височината му, но е между 20-25 метра.

  В местността "Мечи гроб" (около 20 мин преди х. Балкански рози) трябва да се пресече Стара Река и да се продължи без пътека нагоре по притока. След около 15 минути се стига до самия водопад.
   
  ангелинкаДата: Събота, 31.03.2012, 22:36:54 | Съобщение # 2
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Водопад "Полска Скакавица", област Кюстендил

  Водопад Полска Скакавица се намира в Земенската планина недалеч от град Земен и село Ръждавица. Надморската му височина е около 700 м и отстои на около 80 км от столицата София и 60 км от град Перник.

  Малка рекичка, минаваща през кацналото на скален масив село Полска Скакавица, пада от 50м височина и образува маловоден, но приказно красив водопад. В скалата има множество дупки и цялата местност е обрасла с буйна растителност. До самия водопад водят пътечки, като едната стига до средната му част, а другата води до подножието, където може да се мине зад водната струя.

  Мястото е достъпно с влак от спирка Скакавица и с кола през село Ръждавица. За да стигнете с кола, от главен път София - Кюстендил се отклонявате при табелата за село Копиловци. Минавате през селата Копиловци, Шишковци и стигате село Ръждавица. В центъра има малък прелез, през който трябва да минете и да продължите по тесен асфалтов път нагоре. След около 10 мин изкачване по завоите на пътя ще видите табела, обозначаваща посоката на водопада.

  Пътят до водопада е черен и е подходящ за джипове или само до някъде с лек автомобил. След това се продължава пеша. Общия преход до водопада заедно с престоя на него ще ви отнеме около 4-5часа (вървенето в едната посока пеша е около 1 ч. и 30 мин.).
   
  Форум » Test category » Любопитно и полезно » Водопад "Черното пръскало", Средна Стара планина ("Пръскалото на малкия башит")
  Страница 1 от 11
  Търси:

  Нито един от торентите не се хоства на сървъра на сайта. Сайтът http://black-zone.ovo.bg/ само предлага връзки към други сайтове и не носи отговорност за неуредени авторски права.

  Copyright MyCorp © 2017 Хостнат от