Пурите - Само за ценители с класа! - Форум
Black-Zone Неделя
23.07.2017
05:45:11
На пазара мъж продава комар в бурканче. На него има залепен етикет: "Заместител на мъже – само 25 лв." Една заинтересувана клиентка пита: - А как се използва? - В къщи се разсъбличаш,лягаш на леглото и го пускаш от буркана. Ако нещо не е наред – позвъни ми – ето телефонния ми номер. Вечерта жената звъни: - Прибрах се, съблякох се, легнах,отворих буркана, но той стои вътре и не се движи… - Стой така. Идвам веднага! Дошъл мъжът на мястото, разсъблякъл се и казал на комара: - Гледай, глупак! За последен път показвам
Добре дошли Гост | RSS Главна | Пурите - Само за ценители с класа! - Форум | Регистрация | Вход
 • BGtop . Гласувайте за моя сайт в БГ чарт . Гласувай за мен в BGTop100.com


  [ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
  Страница 1 от 11
  Модератор на форума: robocob 
  Форум » Test category » Любопитно и полезно » Пурите - Само за ценители с класа!
  Пурите - Само за ценители с класа!
  ангелинкаДата: Събота, 23.06.2012, 19:41:56 | Съобщение # 1
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Само за ценители с класа!

  Fuente Opus X Perfecxion No. 2 Torpedo

  Според списание Cigar Aficionado пурите Опус Х са най-желаните и най-търсените пури в света и трябва да ви кажа, че има защо!
  Външният вид, опаковката и цялостното представяне на No.2 е на много високо ниво. Изработката е от най-високо качество. Много равномерно горене с над 4-5 см дължина на пепелта, която бе сиво-бяла.
  Вкусът е комплексен, но напълно постоянен от началото до края. Може би най-силно изразените вкусови нюанси бяха: кожа, дърво, кафе и накрая нотки на ядки и черен пипер. Интересното тука е въпреки пурата да се води средно-силна, тя беше мека и много приятна за пушене, но признавам си, че ми липсваше „никотиновият" удар, които доставят някой пури. Тука всичко бе много прецизно и нямаше изненади.
  За съжаление Опус Х не е достъпна в България. И като цяло може би има 2-3 места в Европа от където може да се закупи, а цената поради голямата й търсеност и ограничени номера е доста солена. Въпреки това, ако случайно попадните на подобна пура, не се колебайте много а направо вземете няколко бройки! Няма да съжалявате.

  Произход: Доминиканската Република
  Размери: 6 3/8"
  Пръстен: 52
  Времетраене: 55-65 мин.
  Сила: Средно-Силна
  Цена : 18-42usd.

  Diplomaticos No. 2

  Diplomaticos е една от първите марки след-революционни кубински пури. Първоначалната идея е била да се създаде качествена пура на достъпна цена и с ароматните характеристики на Montecristo.
  Diplomaticos е специално създадена с цел атакуване на френския пазар и поради тази причина тютюневият бленд е по-мек от този използван за Montecristo, отразявайки предпочитанията на френските пушачи.
  Diplomaticos No. 2 е една от най-купуваните Piramides в световен мащаб. Пурата притежава доста силно средно тяло, но също така деликатен аромат и нежни нюанси.
  Конструкцията в повечето случаи е на добро ниво, но това силно зависи от начина на съхранение. При добро попадение горенето е равномерно, а димът обилен.
  Дърво и подправки са отличителните вкусове за No. 2, но освен тях се долавят и аромати на кожа и джинджифил.
  Тендемът на качествената конструкция и пирамидалната форма доставя приятно изживяване за всеки ентусиаст. Прибавете към тях и изключителната комбинация от аромати и резултатът е перфектен послевкус.
  Diplomaticos No. 2 е прекрасен пример за първокласна Piramides пура, но определено не би се харесала на всеки ентусиаст. Приликата с Montecristo е много голяма и в повечето случаи точно тази марка надделява в предпочитанията на пушачите.
  И все пак ние смятаме, че Diplomaticos No. 2 е прекрасна пура, заслужаваща място в хумидора на всеки ентусиаст.
  Размери: 6.5” (156мм.)
  Пръстен: 52
  Времетраене: 45-65 мин.
  Цена : 21лв
   
  ангелинкаДата: Събота, 23.06.2012, 19:43:21 | Съобщение # 2
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Trinidad Coloniales

  Името на тази марка произлиза от стар колониален град разположен на южното крайбрежие на Куба. От пускането си в производство през 1998,

  Trinidad са обвит с мистериозност. В началото марката е била доста ексклузивна – произвеждали се в знаменателната фабрика El Laguito и се е съхранявали единствено за специални случаи и правителствени подаръци. През 2004, са пуснати пури в три нови размера, един, от които е Coloniales.
  Марката Trinidad се произвежда от същата „селекция от селекцията” листа като повечето Cohiba пури, произлизащи от тютюневите насъждения на петте най-добри плантации във Vuelta Abajo. Въпреки това, тютюнът не преминава през процес на трета ферментация.
  Trinidad Coloniales притежава солиден външен вид и перфектна конструкция, а цветът на обвивния слой е дълбок, тъмен и доста примамлив. Всичко това улесни запалването и подсигури равномерното горене, на което станахме свидетели впоследствие.
  Средната сила на тази пура ви позволява веднага да отбележите присъствието на няколко характерни аромата. Първончална изпъкват вкусове като кафе, кожа и препечена кора на хляб, но това което определя нестандартния характер е успокояващото присъствие на прясно окосена трева. Не можем да кажем, че Trinidad Coloniales притежава особена многопластовост на ароматите, но не мислим, че характерът е пострадал от това. Изключителният баланс на няколкото уникални вкуса и постоянството, което ароматите показаха с развитието на пурата, бе достатъчно основание да останем в състояние на приковано внимание и обострени сетива през цялото времетраене на пурата.
  На кратко – бяхме задоволени и искахме още.
  Перфектна пура за всякакви случаи. Подозираме, че няколко месеца в хумидора биха развили и обогатили вкусовете, но и така оставя добри впечатления.
  Сила: Средна
  Размер: 132мм
  Размер на пръстена: 44
  Цена: 18лв.
   
  ангелинкаДата: Събота, 23.06.2012, 19:53:49 | Съобщение # 3
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Partagas Culebras

  Най-запомнящата се характеристика на тази пура е формата на модела и външната презентация. Трите сплетени пури са прихванати с две тънки въженца в дата края, които след премахване оставят леки следи върху обвивния слой. Често се случва плетеницата да е пристегната прекалено силно, което може да доведе до по-ниско качество на пушека. От вас зависи дали ще пушите трите пурите заедно или една по една. Истинско забавление е да се следят реакциите на хора, които виждат и пушат Partagas Culebras за първи път - нестандартната форма предизвиква учудване, изумление и дори страхопочитание.

  В нашия случай, макар плетеницата да беше леко деформирана, това не се отрази негативно на горенето, което остана равномерно до самия край на пурата. Ароматът на шоколад се усещаше още преди запалването, но въпреки запомнящото се присъствие на този нюанс, общият характер на пурата не изпъкна с особена комплексност. Вкусовете бяха директни и необвързани. Шоколад, пипер, подправки, кожа се редуваха хаотично като зле хореографирана училищна постановка. Кремаво-нежното усешане типично за всички пури от марката Partagas присъстваше и тук, но за сметка на това липсваха комплексният характер и добре аранжираната ароматна палитра. Доста задоволително бе количеството дим, което пурата отдели, както и постоянството, което показа по време на пушенето.
  Partagas Culebras съвсем не може да се класифицира като изключителна пура, но необичайната й форма в комбинация с огромното количество дим и мекия характер, поднесени на доста приемлива цена, правят тази пура едно задоволително предложение.

  Размери: 5.66" (144мм.)
  Пръстен: 39
  Времетраене: 45мин.

  Сила: Средна
  Цена : 22лв.
   
  ангелинкаДата: Събота, 23.06.2012, 21:48:28 | Съобщение # 4
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Romeo y Julieta – Churchills

  Сър Уинстън Чърчил е бил може би най-големият поклонник на тази марка пури. В негова чест е кръстена известната витола с дължина 7 инча и размер на пръстена 47.
  Romeo y Julieta Chirchills е доста противоречива марка – верните почитатели са толкова, колкото и хората съжили, че въобще някога са я купили. Това донякъде определи големия ентусиазъм, с който подходихме към нея. Просто бяхме нетърпеливи да се причислим към една от двете групи.
  Външният вид ни грабна мигновено. Изработката на обвивния слой бе доста добра – пурата бе солидна и плътна. Въпреки дебелината на пръстена тя се запали сравнително лесно. За наша радост горенето беше равномерно, а пепелта светло сива.
  Вкусът е многопластов. Отначало се забелязва добър баланс между няколкото флорални мотива и нюансите на дърво, а под тях се долавят аромати на кожа, кафе и пипер. Макар Churchill да “full-bodied” той е изклчително мек и лесен за пушене, поне докато не ви удари силният никотинов шут. Може би единственият недостатък бе в сравнително бързото горене, което може и да допадне на някои пушачи. Ние ви препоръчваме да я пушите бавно, което ще позволи на различните аромати да се развият постепенно.
  Romeo y Julieta Chirchills определено е пура, която си заслужава парите. Все пак, ви съветваме да подхождате предпазливо при пукупката на тази марка, тъй като популярността й я е превърнала любима цел на имитаторите.
  Размери: 7" (178мм.)
  Пръстен: 47
  Времетраене: 45-55 мин.
  Сила: Силна
  Цена : 32лв.
   
  Форум » Test category » Любопитно и полезно » Пурите - Само за ценители с класа!
  Страница 1 от 11
  Търси:

  Нито един от торентите не се хоства на сървъра на сайта. Сайтът http://black-zone.ovo.bg/ само предлага връзки към други сайтове и не носи отговорност за неуредени авторски права.

  Copyright MyCorp © 2017 Хостнат от