Кулинарно изкуство - Форум
Black-Zone Петък
09.12.2016
22:16:23
На пазара мъж продава комар в бурканче. На него има залепен етикет: "Заместител на мъже – само 25 лв." Една заинтересувана клиентка пита: - А как се използва? - В къщи се разсъбличаш,лягаш на леглото и го пускаш от буркана. Ако нещо не е наред – позвъни ми – ето телефонния ми номер. Вечерта жената звъни: - Прибрах се, съблякох се, легнах,отворих буркана, но той стои вътре и не се движи… - Стой така. Идвам веднага! Дошъл мъжът на мястото, разсъблякъл се и казал на комара: - Гледай, глупак! За последен път показвам
Добре дошли Гост | RSS Главна | Кулинарно изкуство - Форум | Регистрация | Вход
  • BGtop . Гласувайте за моя сайт в БГ чарт . Гласувай за мен в BGTop100.com


    [ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
    Страница 1 от 11
    Модератор на форума: robocob 
    Форум » Test category » Всичкология » Кулинарно изкуство
    Кулинарно изкуство
    ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 00:12:37 | Съобщение # 1
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    В тази тема всеки може да публикува любимата си рецепта и да сподели своя готварски опит с останалите. Добре доши и приятен апетит на всички.
     
    ангелинкаДата: Неделя, 01.04.2012, 00:13:34 | Съобщение # 2
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Дюнер

    продукти за 1 Порция:

    1 арабска питка за дюнер
    1с.л. майонеза
    ситно нарязано зеле
    1 пушено пилешко бутче/ филе
    пържени картофки
    2- 3 тънки резена домат

    За соса

    горчица
    майонеза
    1/2 скилидка чесън
    ябълков оцет
    приготвяне:
    Върху арабската питка се намазва майонезата, наръсва се зелето, добавят се ситно навязаното пилешко месо, пържените картофи и доматът. Смесват се горчицата и майонезата за соса, подправя се с пресованата скилидка чесън и малко оцет. Продуктите се заливат със соса, дюнерът се навива на руло
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 20:09:13 | Съобщение # 3
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Салата със скариди в листа от айсберг

    Продукти:
    за 4 порции

    400 г коктейлни скариди
    1 авокадо
    1 червена чушка
    2 стръка зелен лук
    2 стръка магданоз
    сол
    4 с.л. зехтин
    2 с.л. лимонов сок
    4 листа айсберг
    черен пипер

    Време за приготвяне:
    30 минути

    Техника на приготвяне:

    Коктейлните скариди се овкусяват със сол и черен пипер, поставят се в тавичка, на чието дъно има хартия за печене, и се слагат в силна фурна за около 20 минути. През това време червената чушка се нарязва на много синтни кубчета, авокадото се обелва, костилката му се отстранява и вътрешността се нарязва на средни по големина кубчета, зеленият лук и магданозът се нарязват на ситно. Зеленчуците се поставят в купа и се овкусяват с лимонов сок, зехтин и сол. Разбъркват се и щом скаридите се опекат и леко изстинат, се прибавят към тях. Получената салата се сервира, разположена върху цели листа от айсберг.
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 20:17:05 | Съобщение # 4
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Запечени кренвирши с кашкавал и яйца

    Продукти за 4 порции:

    8 кренвирша
    1 с.л. масло
    100 г кашкавал
    4 яйца
    чесън на прах
    черен пипер
    червен пипер
    сол

    Време за приготвяне:
    25 минути

    Техника на приготвяне:

    Кренвиршите се нарязват напречно на 4-5 еднакви парчета. Нареждат се изправени в огнеупорен съд, покриват се с парченца масло и се поръсват с подправките и настъргания на едрото ренде кашкавал. Заливат се с разбитите с миксер яйца. Запичат се в гореща фурна и се поднасят топли.
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 20:26:48 | Съобщение # 5
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Бисквитена торта

    Продукти:

    за 10 порции

    3 3/4 опак. обикновени бисквити
    250 мл. прясно мляко
    125 г орехови ядки
    937 1/2 мл. прясно мляко
    250 г захар
    2 1/2 яйца
    2 1/2 с.л. брашно
    1 1/4 опак. ванилия

    Време за приготвяне:
    35 минути

    Техника на приготвяне:

    Млякото се кипва. Добавя се захарта и се разбърква, докато се разтвори. Брашното се разбива с яйцата и ванилията. Към него се налива млякото със захарта и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък крем. Бисквитите се начупват и с тях се покрива дъното на подходяща тава. Заливат се с прясното мляко (250 мл.) и с приготвения крем, прави се втори пласт от бисквитите и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем и се поръсва със смлените орехи.
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 20:37:56 | Съобщение # 6
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Лесни курабийки

    Продукти:

    за 20 порции

    За тестото:
    350 г брашно
    200 г захар
    5 жълтъка
    125 г масло
    1 ч.л. ванилия

    За украсата:

    2 с.л. стафиди
    2 с.л. захар

    Време за приготвяне:
    30 минути

    Техника на приготвяне:

    Жълтъците (5 бр) и захарта (200 г) се разбиват добре с помощта на миксер. Прибавят се чрез ръсене брашното (350 г) и ванилията (1 ч.л.). Прибавя се разтпеното масло (125 г) и всичко се омесва до получаването на гладко тесто. Оформят се малки топчета, които се овалват в захар (2 с.л.) и в средата им се забожда стафида. Курабийките се подреждат върху хартия за печене или намаслена тавичка. Пекат се при 180 градуса около 20 минути.
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 20:44:38 | Съобщение # 7
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Лесна торта с извара и какао

    Продукти:
    за 12 порции

    За блатовете:

    300 г брашно
    180 г масло
    100 г пудра захар
    1 опак. ванилия
    1 яйце
    3 с.л. какао

    За крема:

    350 мл. течна сметана
    150 г пудра захар
    750 г извара
    5 с.л. лимонов сок
    1 с.л. какао

    Време за приготвяне:
    60 минути

    Техника на приготвяне:

    Брашното (300 г), маслото (180 г), пудрата захар (100 г), какаото (3 с.л.), ванилията (1 опак.) и яйцето (1 бр) се смесват в дълбока купа и се омесват до получаването на гладко тесто. То се разделя на 4 равни части, които се разточват на тънки квадратни или правоъгълни кори с размера на формата за торта. Те се набождат с вилица и се пекат върху хартия за печене в предварително загрята до 180 градуса фурна около 10 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят. Пудрата захар (150 г), изварата (750 г) и лимоновият сок (5 с.л.) се смесват в дълбока купа и се разбиват много добре. В друг съд течната сладкарска сметана (350 мл.) се разбива на твърд сняг. Добавя се към изварената смес и всичко се разбърква много добре. Полученият крем се поставя в шприц. Във формата за тортата се поставя блат и се покрива с топчета от крема, получени чрез шприцоване. Отгоре в същата последователност се редуват и останалите продукти. Тортата се завършва с топчета и се поръсва с какао (1 с.л.). Преди сервиране се оставя в хладилник да стегне.
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 20:51:06 | Съобщение # 8
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Пълнени гъби

    1 кг. едри печурки
    200 гр. шунка или бекон
    2 домата
    2 ск. чесън
    150 гр. кашкавал
    40 гр. краве масло
    Сол
    Стрък пресен лук

    Начин на приготвяне

    Гъбите се измиват и се отстраняват пънчетата. Подреждат се в предварително намазнена тавичка.
    Бекона, пресния лук и чесъна се нарязват на много ситно. Добавя се сол и се объркват. С така получената смес се пълнят гъбите. Върху всяка гъбка се слага масло на върха на ножа и резенче кашкавал.
    Доматите се нарязват на филийки и се подреждат върху пълнените гъби.
    Тавичката се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна. Пече се около 30 минути и се отстранява фолиото, след което се запича още 15 минути.

    Време за приготвяне
    1 час
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 20:57:05 | Съобщение # 9
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Кифлички с локум

    Необходими продукти

    500 гр. брашно
    2 яйца
    3 с.л. захар
    60 гр. масло
    1 кубче мая
    1 чаша прясно мляко
    1 жълтък
    1 к. локум
    Щипка сол
    Олио

    Начин на приготвяне

    Затоплете млякото и разтворете маята в него. Добавете 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете така половин час. Разбийте яйцата със захарта, щипка сол, маслото, добавете останалото брашно и прибавете закваската. Омесете меко тесто, което след това оставете да втаса за около час и половина.
    Нарежете локума на малки кубчета, ивици (както прецените). От втасалото вече тесто оформете кифлички по ваш избор, като в средата поставите локум. Оставете още 30 минути подредени в намазнена тава за печене. Намажете с жълтък и изпечете на 180 градуса.
    Време за приготвяне

    180 минути
     
    ангелинкаДата: Вторник, 03.04.2012, 21:10:40 | Съобщение # 10
    Генерал-майор
    Група: Uploader
    Съобщения: 436
    Статус: Offline
    Козунак

    Продукти

    1кг брашно тип 500
    10 с.л. мас
    250 мл краве прясно мляко
    250 гр захар
    5 бр. яйца
    1/2 пак. мая
    лимонова кора
    50 мл ром
    локум
    стафиди
    орехи

    Приготвяне

    Пресейте брашното. Маята, щипка захар и част от млякото разбъркайте с малко брашно на рядка каша. Оставете така сместа да шупне. След това с нея и останалите продукти замесете тесто. Месете, докато започнат да излизат мехурчета и го оставете да втаса. Когато тестото бухне, го разделете на три части. Всяка част разточете на немного тънка кора
    Поръсете с какао и орехи и навийте на руло. Сплетете трите части на плитка. Сложете ги в намазнена тавичка
    Оставете ги да втасат още веднъж. Намажете отгоре с жълтък и поръсете със захар. Печете в умерена фурна до готовност.
     
    Форум » Test category » Всичкология » Кулинарно изкуство
    Страница 1 от 11
    Търси:

    Нито един от торентите не се хоства на сървъра на сайта. Сайтът http://black-zone.ovo.bg/ само предлага връзки към други сайтове и не носи отговорност за неуредени авторски права.

    Copyright MyCorp © 2016 Хостнат от