Софтуер - Форум
Black-Zone Неделя
23.07.2017
05:42:55
На пазара мъж продава комар в бурканче. На него има залепен етикет: "Заместител на мъже – само 25 лв." Една заинтересувана клиентка пита: - А как се използва? - В къщи се разсъбличаш,лягаш на леглото и го пускаш от буркана. Ако нещо не е наред – позвъни ми – ето телефонния ми номер. Вечерта жената звъни: - Прибрах се, съблякох се, легнах,отворих буркана, но той стои вътре и не се движи… - Стой така. Идвам веднага! Дошъл мъжът на мястото, разсъблякъл се и казал на комара: - Гледай, глупак! За последен път показвам
Добре дошли Гост | RSS Главна | Софтуер - Форум | Регистрация | Вход
 • BGtop . Гласувайте за моя сайт в БГ чарт . Гласувай за мен в BGTop100.com


  [ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
  Страница 1 от 41234»
  Модератор на форума: robocob 
  Форум » Test category » Новините на модератора » Софтуер
  Софтуер
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:48:49 | Съобщение # 1
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  В тази тема ще се публикува всичко което касае софтуера.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:49:54 | Съобщение # 2
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Skype Portable 5.10.0.114

  Напълно функциониращ вариант на Skype, специално оптимизиран, за работа от USB-стик. Програмата няма нужда от инсталиране, така че би могла да работи директно от носителя. Подходящ вариант в случай, че трябва да използвате чужд или служебен компютър. Освен от USB-устройство, Skype Portable работи от CD, Flash-карта или MP3-плеър. Skype е програма за PC2PC разговори през интернет. Основава се на P2P-трансфера на данни, като по този начин не е необходима постоянна връзка със сървър, както е при добре познатите ни месинджъри. Не накъсва, няма ехо, има изключително приятен и интуитивен интерфейс. Skype e компактна програма за провеждане на безплатни телефонни разговори из целия свят. Дори може да се каже, че Skype превъзхожда обикновените телефони, предоставяйки по-добро качество на звука. Друго предимство на приложението е, че работи дори през firewall и не се нуждае от конфигуриране. Програмата използва P2P (peer-to-peer) метод, за да ви свърже с други потребители. Използваната технологията е доста стабилна, а навигацията е много лесна и удобна. Skype е снабден с многоезичен интерфейс и има наличен български. Авторите гарантират, че Skype не съдържа шпионски приложения. Има възможност да осъществявате и видео връзка. Допълнително се предлага SkypeOut - платена услуга, чрез която може да се говори с обикновени телефони по целия свят, при това на ниски цени. Лиценз: Безплатен (Freeware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:51:11 | Съобщение # 3
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Трябва да Ви кажа, че върши превъзходна работа, най-вече когато използвате друг компютър.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:52:11 | Съобщение # 4
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Cerberus FTP Server 5.0.4

  Cerberus FTP Server е един от най-леките и малки по размер FTP сървъри съвместим с всички версии на Windows. Предлага приятен и лесен за използване интерфейс, който може да бъде активиран от system tray менюто. Поддържа възстановяване на връзките след прекъсване, лесно управляем контрол на достъпа, лимит на връзките, timeout, IP контрол и други форми за защита. Cerberus FTP ServerTM е много мощен SSL/TLS криптатор и FTP сървър. Създаден е с идеята да използва много малко процесорно време и памет. Предлага приятен и лесен за използване интерфейс. Програмата може да "слуша" на много интерфейси и перфектно се интегрира с Windows NT база данни или активни директории. Поддържа възстановяване на връзките след прекъсване, лесно управляем контрол на достъпа, лимит на конекциите, timeout, IP контрол и други форми за защита. Ето основните характеристики на Cerberus FTP Server: - управление по IP адреси - възможност за възобновяване на прекъснати трансфери - логване на всички връзки към сървъра - статистики за трансферите и връзките към сървъра - Taskbar икона с индикатор на статуса и редица др. Програмата поддържа SSL/TLS; поддържа динамични DNS услуги и др. Лиценз: Платен (Shareware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:52:58 | Съобщение # 5
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  SiSoftware Sandra Lite 2012 (18.52)

  SiSoftware Sandra е инструмент за анализиране и диагностика на системата. Показва цялата информация (включително и недокументираната), която трябва да знаете за Вашия хардуер и софтуер. SiSoftware Sandra Lite е алтернатива на EVEREST - програма за извеждане на пълна информация за инсталирания хардуер и софтуер, като към това има и добри възможности за бенчмарк и тестове на хардуерните компоненти. Интерфейсът на програмата е лесен и удобен за работа. Предназначена е както за начинаещи, така и за напреднали потребители. Представлява 32 и 64-битов анализатор, който включва benchmarking тестване. Със SiSoftware Sandra Lite ще получите информация за: CPU, chipset, video adapter, ports, printers, sound card, memory, network, Windows internals, AGP, ODBC Connections, USB2 и FireWire. Позволява ви да записвате, разпечатвате, изпращате или вмъквате в ADO/ODBC бази данни нейните доклади в текстов, HTML, XML, SMS/DMI или RPT формат. Лиценз: Платен (Shareware), но безплатен за лична/некомерсиална употреба. Пълната версия включва допълнителни модули.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:53:56 | Съобщение # 6
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  VueScan 9.1.04

  VueScan е софтуер за сканиране, който е ориентиран както към обикновени потребители, така и към професионалисти. Програмата поддържа над 100 плоски скенера и raw файлове от 109 цифрови камери. Освен за Mac OS X и Windows има версия работеща и на Linux. VueScan автоматично изравнява цветовия баланс, като спестява допълнителната обработка по късно във Photoshop. Във VueScan е вградено цветово калибриране на скенери, дава възможност за предварително редактиране на изображенията, което ще ви спести доста време. Разполага с много удобен за работа интерфейс. VueScan се използва както от професионални фотографи, така и от любители. Поддържа автоматична и ръчна настройка на повечето параметри и пакетни режими на сканиране. Лиценз: Платен (Shareware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:54:38 | Съобщение # 7
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  PC Security Tweaker 9.9

  PC Security Tweaker е помощен инструмент за подобряване сигурността на компютъра. С нея ще имате опции за настройки на достъпа до компютъра, възможностите на дисплея, настройките на Интернет връзката, използваните пароли, свързаните принтери, системните файлове, Add/Remove менюто за програми, настройки на Десктопа, Старт менюто, Favorites, My Documents и т.н. PC Security Tweaker е предназначена за напреднали потребители. Лиценз: Платен (Shareware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:56:10 | Съобщение # 8
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  µTorrent 3.2 Build 27430 RC3 / 3.3 Build 27408 Alpha / 3.1.3 Build 27385 Stable

  µTorrent е невероятно лек torrent клиент, който обаче по функции задминава много от тромавите си събратя. Програмата представлява ефикасен и богат на опции BitTorrent клиент, който използва неприлично малко процесорна мощ, памет и място, като същевременно предлага абсолютно всички функционалности, очаквани от най-мощните инструменти за теглене на торенти. µTorrent позволява стартиране на множество едновременни тегления, интелигентно употребяване на трафика, задаване на приоритетни нива за теглените файлове, лимитиране на upload/download скоростите (общо или само за отделен торент), моментално продължаване на прекъснати сваляния, UPnP поддръжка, генериране в реално време на диаграма, отчитаща скоростта на трансферите, водене на логове и др. Лиценз: Безплатен (Freeware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:58:06 | Съобщение # 9
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  ZoneAlarm Free Firewall 10.2.057.000

  ZoneAlarm Free осигурява добра и надеждна защита на вашия компютър от нежелани посегателства. Блокира недоброжелатели от интернет или локалната мрежа. В реално време следи активността на всички приложения и позволява контрол на връзката им с Интернет. Така прави компютъра защитен както от външни атаки, така и от вътрешни (опити на злонамерен софтуер да изпраща лична информация в Интернет). Предлага интуитивни настройки, както и отлични филтри за софтуерни приложенията. ZoneAlarm e популярна защитна стена (Firewall), която решава успешно проблемите на сигурността в локална мрежа или Интернет. Има гъвкави и интуитивни настройки, перфектни филтри за приложенията, поддържа проверка на цифров подпис, прави подробен логфайл на събитията, прави автоматична проверка на електронната поща, контрол на бисквитките (cookies), блокиране на рекламни банери, изскачащи прозорци и още много. ZoneAlarm поддържа проверка на цифров подпис, генерира подробен лог файл на събитията и включва средства за неговия анализ с последващо представяне на информацията в текстов и графичен вид. В ZoneAlarm е реализиран настройваем контрол на "кукита", който блокира предаването на персонална информация за потребителя към уеб сайтове. Налична е и функция за блокиране на рекламни банери и изскачащи прозорци, като така се ускорява зареждането на уеб страниците. Лиценз: Безплатен (Freeware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:58:55 | Съобщение # 10
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Любимата ми антивирусна, много си я обичкам. 15
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 10:59:53 | Съобщение # 11
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  LibreOffice 3.5.5 RC1 / 3.6.0 Beta 1 / 3.5.4 Final

  След закупуването на Sun Microsystems от Oracle разработчиците на OpenOffice.org създадоха независим форк на проекта, наречен LibreOffice. Новият проект съдържа всичко необходимо за един офис пакет - текстообработваща програма, електронни таблици, програма за презентации, за графика и доста други, като повечето са по-добри от предложенията на Microsoft. С възможност за създаване на HTML файлове, таблици и т.н. Пакетът работи с набиращия популярност и изключително перспективен документен формат ODF. Без проблеми можете да отваряте повечето документи от MS Office (Word, Excel, Powerpoint), да ги редактирате и записвате както в стандартния формат на LibreOffice, така и в техния оригинален формат. LibreOffice се намира все още в стадий на разработка. LibreOffice работи много добре както под Windows, така и под Linux. Има перфектна поддръжка на формата OASIS OpenDocument, експорт на данни в PDF формат, вградени средства за работа с бази данни и други. Вече и с поддръжка на български език.
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 11:04:19 | Съобщение # 12
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Data Crow 3.9.14

  Data Crow е програма за изработване на музикални (аудио CD-та, mp3, ogg, flac, ape и др.), книжни, софтуерни и филмови каталози. Също така Data Crow има опция да ви сътрудничи при попълване на базата данни. Така например, достатъчно е да впишете името и автора на даден софтуерен продукт, за да съумее Data Crow да дръпне останалите сведения от своите Интернет източници. Data Crow е подходяща за съставяне едновременно на толкова много видове каталози, понеже е разделена на различни категории (музика, книги, софтуер, филми, изображения) и може да покрие цялостно вашата нужда от единна организационна система. Поддържа изготвяне на доклади; извличане на информацията; импортиране на данни от CD или хард диска; общуване със SQL бази данни и др. Data Crow се разпространява с отворен код. Черпи данни от Imdb, freedb, amazon, Musicbrainz и др. Програмата изисква инсталирана Java. Лиценз: Безплатен (Open Source).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 11:23:52 | Съобщение # 13
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  ZoneAlarm 10.2.057.000

  ZoneAlarm Free осигурява добра и надеждна защита на вашия компютър от нежелани посегателства. Блокира недоброжелатели от интернет или локалната мрежа. В реално време следи активността на всички приложения и позволява контрол на връзката им с Интернет. Така прави компютъра защитен както от външни атаки, така и от вътрешни (опити на злонамерен софтуер да изпраща лична информация в Интернет). Предлага интуитивни настройки, както и отлични филтри за софтуерни приложенията. ZoneAlarm e популярна защитна стена (Firewall), която решава успешно проблемите на сигурността в локална мрежа или Интернет. Има гъвкави и интуитивни настройки, перфектни филтри за приложенията, поддържа проверка на цифров подпис, прави подробен логфайл на събитията, прави автоматична проверка на електронната поща, контрол на бисквитките (cookies), блокиране на рекламни банери, изскачащи прозорци и още много. ZoneAlarm поддържа проверка на цифров подпис, генерира подробен лог файл на събитията и включва средства за неговия анализ с последващо представяне на информацията в текстов и графичен вид. В ZoneAlarm е реализиран настройваем контрол на "кукита", който блокира предаването на персонална информация за потребителя към уеб сайтове. Налична е и функция за блокиране на рекламни банери и изскачащи прозорци, като така се ускорява зареждането на уеб страниците. Лиценз: Платен (Shareware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 11:31:55 | Съобщение # 14
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Tweak-7 1.0 Build 1146

  Tweak-7 е първата програма създадена за оптимизация и фина настройка на Windows 7. Програмата предоставя достъп до голямо количество скрити системни настройки и ви позволява да оптимизирате, и настроите своята машина според вашите нужди. Ето част от основните функции на Tweak-7: оптимизация на настройките за по-добра работа, редактиране в Старт менюто, чистене на записите в регистрите и системните файлове, поставяне на защитна стена, настройка на Интернет връзката, спиране и лимитиране работата на определени процеси и апликации, създаване на резервни копия на настройките на системата и т.н. Лиценз: Платен (Shareware).
   
  ангелинкаДата: Неделя, 17.06.2012, 11:32:45 | Съобщение # 15
  Генерал-майор
  Група: Uploader
  Съобщения: 436
  Статус: Offline
  Mozilla Thunderbird Portable 13.0.1 Final

  Напълно функциониращ вариант на Mozilla Thunderbird, специално оптимизиран, за работа от USB-стик. Програмата няма нужда от инсталиране, така че би могла да работи директно от носителя. Подходящ вариант в случай, че трябва да използвате чужд или служебен компютър. Освен от USB-устройство, Mozilla Thunderbird Portable работи от CD, Flash-карта или MP3-плеър. Mozilla Thunderbird е пощенски клиент, който се разработва от Mozilla Foundation паралелно с популярния браузър Mozilla Firefox и е едно чудесно допълнение към него. Той е сигурен и бърз, притежава филтър за спам, поддържа протоколите IMAP/POP, SMTP, NNTP (newsgroups); поддържа кодиране и подписване на писмата. Mozilla Thunderbird може да се използва и като RSS четец, при което статиите се представят като писма в папки. Най-добре е да използвате Thunderbird с безплатна поща, поддържаща POP и SMTP, например GMail. Лиценз: Безплатен (Open-Source).
   
  Форум » Test category » Новините на модератора » Софтуер
  Страница 1 от 41234»
  Търси:

  Нито един от торентите не се хоства на сървъра на сайта. Сайтът http://black-zone.ovo.bg/ само предлага връзки към други сайтове и не носи отговорност за неуредени авторски права.

  Copyright MyCorp © 2017 Хостнат от