Добрата новина - Форум
Black-Zone Неделя
23.07.2017
05:40:05
На пазара мъж продава комар в бурканче. На него има залепен етикет: "Заместител на мъже – само 25 лв." Една заинтересувана клиентка пита: - А как се използва? - В къщи се разсъбличаш,лягаш на леглото и го пускаш от буркана. Ако нещо не е наред – позвъни ми – ето телефонния ми номер. Вечерта жената звъни: - Прибрах се, съблякох се, легнах,отворих буркана, но той стои вътре и не се движи… - Стой така. Идвам веднага! Дошъл мъжът на мястото, разсъблякъл се и казал на комара: - Гледай, глупак! За последен път показвам
Добре дошли Гост | RSS Главна | Добрата новина - Форум | Регистрация | Вход
 • BGtop . Гласувайте за моя сайт в БГ чарт . Гласувай за мен в BGTop100.com


  [ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
  Страница 1 от 11
  Модератор на форума: robocob 
  Форум » Test category » Новините на модератора » Добрата новина
  Добрата новина
  robocob95Дата: Сряда, 09.01.2013, 02:47:05 | Съобщение # 1
  Подполковник
  Група: Модератори
  Съобщения: 138
  Статус: Offline
  В тази тема предлагам да се слагат материали за хубавите и добри постъпки. Всеки може да вземе участие в разработването на темата
   
  robocob95Дата: Сряда, 09.01.2013, 02:48:16 | Съобщение # 2
  Подполковник
  Група: Модератори
  Съобщения: 138
  Статус: Offline
  Българско изобретение без аналог в света

  Изкуствена ръка с невероятна функционалност! Протезата е дело на трима млади българи. Подобни постижения заслужават внимание и затова ще ви припомним накратко тяхното начало и докъде ги доведе то. А най-добре ще е да видите видеото, заслужава си.

  ChipoLabs Ltd е компания, занимаваща се с конструирането и производството на висококачествени човешки горни протези. Визията на младите българи е много проста: създаване на достъпни изкуствени протези за тези, които имат нужда от тях. Партнирайки си с различни организации и здравни центрове, тяхната цел е изобретението им да достига до повече хора.

  SMART HAND няма еквивалентен продукт с подобна функционалност, което я прави иновация на световно ниво.

  Георги Чипов, изобретател и съосновател на ChipoLabs, е движещият фактор. Идеята му се ражда преди няколко години, докато Чипов е все още студент в Техническия университет в София. Именно там той натрупва познанията, които му позволяват да превърне идеята в реалност. Скептицизмът на приятели и колеги не го спира. Той разбира за конкурс, организиран от StartItSmart (2011 г.). След това среща Ивайло Янков и Димитър Конев, които се заинтересоват от идеята, макар тя да звучи странно по това време. Заедно тримата разработват бизнес план за фондация Empower, която подават и участват в конкурса. И който конкурс печелят!

  Наградата от 25 000 евро те използват за създаване на SMART HAND. Това е прототип, който може да се постави на нуждаещ се пациент.

  Протезата се задвижва от шест висококачествени швейцарски електромотора. Предизвикателството е постигането на максимален брой движения от максимален брой електромотори.

  ChipoLabs бе номинирана в Forbes Business Awards 2012, категория „Най-добър стартиращ бизнес”

  Подобните протези на пазара са с по-малка функционалност. Те изискват специално обучение, за да може пострадалият да борави с тях, а самото то отноме много време. И накрая цената: SMART HAND е няколко пъти по-евтина от пазарните си конкуренти.

  Автор: Пламен Георгиев
   
  Форум » Test category » Новините на модератора » Добрата новина
  Страница 1 от 11
  Търси:

  Нито един от торентите не се хоства на сървъра на сайта. Сайтът http://black-zone.ovo.bg/ само предлага връзки към други сайтове и не носи отговорност за неуредени авторски права.

  Copyright MyCorp © 2017 Хостнат от